Založ si blog

Postupka

Moje prsty, opakovane na ne hľadím, akoby som nemala kam. Červená, je všade okolo mňa, mihá sa mi pred očami. Tmavá, výrazná, možno až priveľmi. Lenže Ivona, ona to tak chcela, vraj výborné, dokonca sexi. Jej slová, možno jej celkom nerozumiem.  Ale zasa, až tak mi to nevadí, každý môže mať svoj názor a o nič nejde, je to len lak na nechty. A nielen to, dokonca ho aj prezentovať. Aj ona. Áno, rozumiem.

Chladnička, otváram ju takmer dokorán. Svetlo vo vnútri svieti, pomáha mi zorientovať sa. Mierne pootočím hlavu a skúmavo hľadím dovnútra. Akoby to bola televízna obrazovka a práve by sa na nej odohrávalo čosi mimoriadne zaujímavé. Lenže, nie je to pravda, cíti to aj môj nos, začína byť akýsi studený. Chlad, už to mám, som v obraze.

Polica v spodnej časti, samá zelenina, najviac bude mrkvy. Hm, presúvam sa pohľadom o kúsok ďalej. Akoby mi nebola dosť dobrá. Neviem, ani premýšľať o tom nebudem, jednoducho nechcem. Brokolica, kapusta, vajcia, to všetko som tu už stretla. Mlieko, jogurty, syry… Á, tu sú, farba oranžová, tvar guľatý. Pomaranče. Beriem ich do rúk a presúvam sa do inej časti miestnosti. Kuchynská linka, miesto, kde ich kladiem. Jeden po druhom.

Malý, veľký a potom čosi medzi. Postupka, napadne mi okamžite. Tečúca voda, búši do nich, jej jemné kvapky sa dotýkajú môjho tela. Hotovo, čisté by už boli. Aktivizujem pravú ruku, netrvá dlho, mám v nej nôž. Veľký? Ani nie, zdá sa mi akurát. Správny úchop a ide sa na to, pozor, začínam byť nebezpečná.

Snažím sa, nechcem toho tak veľa, len začať. Moja ruka, akoby sa s ňou niečo dialo, odmieta poslušnosť. Šupka, jemná a voňavá, to musím zvládnuť. No konečne, tvrdá oceľ do nej pomaličky vlieza. Do nosa mi udrie vôňa, silná a dôrazná. Ešte jeden pohyb, ťahám nôž, keď sa zháčim. Presne ako pred niekoľkými dňami. Ten sen, mám ho pred očami ešte stále, zobudila som sa úplne mokrá. Muž s modrými očami, ruky silné, rovnako ako nôž. Kvalitný kúsok, dalo by sa povedať. Čepeľ, pamätám si ju najlepšie, opierala sa takmer o moje hrdlo. A tá túžba v jeho očiach, chcel ma zabiť.

Tag:

Farby, 2. časť

18.07.2024

Strach. Krátke slovo z niekoľkých písmen. Prežívam ho. Hrozné, do uší sa mi tlačia zvuky. Všakovaké, niektoré pôsobia tupo, iné nie. Obávam sa, najviac tých, ktoré sa približujú, sú stále a stále bližšie pri mne. Bojím sa, takmer sa trasiem. Potrebujem byť odvážna, čosi zistiť, ležať tu len tak a čakať, to určite nie. Nemôžem, odkedy som tu, [...]

Farby

01.07.2024

Únava, pomaličky prichádza. Dokonca je už tu. Cítim ju, začína sa mi rozlievať po tele, možno je to čosi ako kontrastná látka v lekárskej praxi. Možno pri magnetickej rezonancii či CT vyšetrení. Moja predstavivosť funguje na plné obrátky. Vidím ju, je farebná. Modrá je dobrá, pozdáva sa mi. Akoby to nemohlo byť inak. Vlastne, všetko je možné, aj červená by [...]

Poradie

16.06.2024

Hodinky, hľadím na ne a telom mi prejde nespokojnosť. Hm, nevyvíja sa to vôbec dobre, už teraz som v sklze. Ani mobilný telefón mi nedá pokoj. Lívia, večne aktívna, posiela mi správu, akoby nemohla vydržať. „Som mimo, ohlásim sa,“ píšem. Nech pochopí konečne, na svete nie je len ona a tie jej výmysly. Nedá pokoja, z kabelky sa ozve zvuk. Ďalšia správa. Nechcem [...]

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.