Založ si blog

Spravodlivosť

 

„Dobrý deň,“ zdraví srdečne, keď sa zháči. Spomalený krok a hlava pootočená smerom von. Hm, tma, kdesi tam hore žiarivý mesiac a on takto. Vraj deň. Kdeže, deň sa už dávno prehupol do noci, len niektorí to ešte nezbadali. On medzi nimi. Skoro ráno z domu a potom…

 

Práca, dnes dorazil skutočne skoro. Privstal si, aby sa veci hýbali, je vedúci pracovník. To miesto, dáva mu zabrať, točí sa v jednom kolotoči už niekoľko mesiacov. „Si unavený,“ vravieva mu Marcela pri príchode z práce. Pravda, neoponuje jej, dokonca súhlasí. Napokon ona sa vždy vedela vcítiť, má to v sebe.

 

„Dobrý večer,“ opraví sa a pozrie na mladíka za pultom. Neodpovedá, len kývne hlavou. Aspoň niečo, poniektorí ani to nedokážu. Silné svetlá ho oslepujú, do nosa mu udiera vôňa pizze. Roman by si dal, ale môže zabudnúť, dohodli sa cigarety a hotovo. Ešte platobná karta a už ich nesie, náhlivo ich otvára.

„Máš?“ natŕča ruku Roman, len čo vyjde z priestorov benzínovej pumpy.  Cigarety zapálené, zrýchľuje krok. „Neblázni, to nedám, v tomto stave určite nie,“ poťahuje a vypúšťa obláčiky dymu.  Zasa nerobí,  čo má, neznáša ho. Mladší kolega, u toho sa predpokladá, že… Áno, nejaká poslušnosť, pokora, úcta k služobne starším. Nič z toho sa u neho nenájde. On v jeho rokoch, chce sa mu povedať. To bol iný level.

 

„Dáme druhú?“ kladie otázku, len čo sa zbaví ohorku cigarety. „Brzdi, mladý, to by si si musel priplatiť.“  Nedá sa, nech si nemyslí. Dosť, že ho zobral pod svoj dohľad a radí mu, čo kde a ako. Keby nie on, nikto by sa ho neujal, každý vo firme je zahľadený do seba. Únava začína byť nepríjemná, už by najradšej bol v posteli. Keby nemal na krku aj jeho, ešte ho musí odviesť na stanicu.

 

Hm, ešte to teplo, slnko dnes pripaľovalo ako šialené. Tričko sa mu lepí na telo a tá háveď, štípancov má po tele už dosť. Cíti to. Krvilačné komáre, tie ich sosáky, len ti prepichnúť kožu. A potom krv, veľa krvi…  Svrbí ho a to skutočne neznáša. Nech idú na neho, prebehne mu hlavou. Mladý, dobre stavaný. Len keby tie potvory neboli také prefíkané. Cítia alkohol a nechajú ho tak, pekne na pokoji. A veru, dnes na dlhotrvajúcej  porade toho stiahol.  A jemu dupľu, aj za neho.

Tag:

Vôňa

17.05.2024

Vrznutie bránky, potom stisk kľučky a ide sa dovnútra. Ruka ju neposlúcha, akosi nechce spolupracovať. Možno zdanie, stáva sa. Nie, nemýli sa, ani zamknuté nie je. Načo aj, vysoké ľalie, ruže ružové i červené, v rohu záhrady kútik levandule a materinej dúšky. Tá vôňa, akoby sa pretekali, ktorá rastlina sa presadí. Nádhera, to áno, ale… Ukradnúť nie [...]

Slnko

15.04.2024

Je ráno. Slnko už vypeká, akoby nemohlo byť po včerajšom dni unavené. Mohlo, keby to takto fungovalo. Nie, nič z toho, slnečná aktivita sa zvyšuje rýchlym tempom. Moje telo zahaľuje len tenučké tričko. Keby nebolo treba… Úvahy, veď prečo nie, popustiť uzdu fantázii môže byť celkom fajn. Oči privreté, tvár sa mi kúpe v slnečných lúčoch. Hodinky [...]

Pena

27.03.2024

Jedno vrznutie dverí a všetky oči jedným smerom. Dvere, to je ten bod a uprostred nich ja. Sám, tlačiaci sa dovnútra. Možno vietor, poháňa ma, akoby ma už chcel vteperiť za dvere. Neponáhľam sa, nemám dôvod. Som pokojný, vyrovnaný sám so sebou. Aj tie pohľady, milé mi nie sú, znesiem ich však. No kam by sa už pozerali… Moja ruka na kľučke, [...]

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Fica zasiahol viackrát: Atentátnik stojí pred súdom, prokurátor žiada väzbu

18.05.2024 10:00, aktualizované: 11:50

Súd sprevádzajú prísne opatrenia, zasadnutie je neverejné, novinári sa nedostanú ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.