Založ si blog

Stádo

 

Ešte doma, kdesi v izbe. Sedí na posteli, nohy sa jej  pohojdávajú. Vlasy voľne rozpustené, rukou si ich prehodí na opačnú stranu. Pravá či ľavá? Všetko jedno, vôbec ju neposlúchajú, chcú sa dostať kdesi, kde ich nechce ona. Lenže, toľko námahy, dnes je celá akási rozhádzaná. Možno slabá, vyčerpaná, akoby skutočne nevládala. Hm, tie elegantné poháre, no neponúkni sa od takého fešáka. Zaujala ju forma i obsah, skutočne dobré. Košeľa biela, čierna vesta, obratný, profesionálny, na úsmev nezabudol. Aj by ho opätovala, keby možno…

 

Zrkadlo a ona, takto sa jej to páči. Dvojica, bez zrkadla nespraví nič, nedokáže to,  nemôže. Rukou si prehrabuje vlasy a potom…  Nadvihne farebné tielko, včera vliezla do postele v tyrkysovom.  A dnes, pred chvíľou sa vyhrabala spod periny.  Hľadí na tvár oproti nej a potom pod tričko.  Pokožka okolo očí akási pokrčená, akoby tam mala papier. Jemný ale zničený.  Dvíha ruky, tielko hádže vedľa seba, ani na posteli sa neudrží. Je na zemi, tesne pri posteli. A nech, nestará sa, rukami sa dotýka poprsia. Prináša jej to radosť, pokožka pevná, prsia dobre stavané, bradavky tmavšie a mierne vystúpené dopredu.

 

Spomína si, včera po večeri vidí jeho oči. Sú lesklé, nejaký pohárik si už dal. No a? Ona tiež, veď boli na spoločenskej udalosti. Páčilo sa jej, prítomnosť  zástupcov médií si užila. Dokonale. A fotenie, stála po jeho boku, ako jedna z nich. Jeho partnerka. Ešte nikdy čosi také nezažila. Možno by to povedala aj mame, ale tá, nemala by pochopenia. Začala by s počtami, vraj by jej mohol byť otcom.

 

A ten dom, jedna izba väčšia ako druhá, taký luxus, páčilo sa jej, cítila sa ako kráľovná. Trochu sa mu plietol jazyk, keď jej v spálni  zaboril hlavu medzi prsníky a pohrával sa s nimi, opakoval: „Toto sú moje ovečky.“ Neriešila, „ovečky“ či „kozičky“, medzi tým veľký rozdiel nevidí. A stretnú sa aj dnes, u neho doma.

 

Tag:

Poradie

16.06.2024

Hodinky, hľadím na ne a telom mi prejde nespokojnosť. Hm, nevyvíja sa to vôbec dobre, už teraz som v sklze. Ani mobilný telefón mi nedá pokoj. Lívia, večne aktívna, posiela mi správu, akoby nemohla vydržať. „Som mimo, ohlásim sa,“ píšem. Nech pochopí konečne, na svete nie je len ona a tie jej výmysly. Nedá pokoja, z kabelky sa ozve zvuk. Ďalšia správa. Nechcem [...]

Dvaja

31.05.2024

Zelená všade naokolo, je jej toľko, moje oči majú dojem, že sa majú pásť. To je predstava, skutočne úsmevná. Trávnatý koberec, na ktorom si ktosi dal záležať. Kosenie, polievanie a tak. Jednoducho vidiek. Ráno, slnko sa pomaličky preberá k životu, medzi steblami trávy sa trbliece rosa. Kráčam, akoby som nohy kládla na mäkký koberec. „Dobré ráno,“ [...]

Vôňa

17.05.2024

Vrznutie bránky, potom stisk kľučky a ide sa dovnútra. Ruka ju neposlúcha, akosi nechce spolupracovať. Možno zdanie, stáva sa. Nie, nemýli sa, ani zamknuté nie je. Načo aj, vysoké ľalie, ruže ružové i červené, v rohu záhrady kútik levandule a materinej dúšky. Tá vôňa, akoby sa pretekali, ktorá rastlina sa presadí. Nádhera, to áno, ale… Ukradnúť nie [...]

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

parlament, nrsr, NR SR,

Voľby by v júni vyhral Smer tesne pred Progresívnym Slovenskom

21.06.2024 17:29

Do parlamentu by sa dostalo sedem politických subjektov.