Založ si blog

Stádo

 

Ešte doma, kdesi v izbe. Sedí na posteli, nohy sa jej  pohojdávajú. Vlasy voľne rozpustené, rukou si ich prehodí na opačnú stranu. Pravá či ľavá? Všetko jedno, vôbec ju neposlúchajú, chcú sa dostať kdesi, kde ich nechce ona. Lenže, toľko námahy, dnes je celá akási rozhádzaná. Možno slabá, vyčerpaná, akoby skutočne nevládala. Hm, tie elegantné poháre, no neponúkni sa od takého fešáka. Zaujala ju forma i obsah, skutočne dobré. Košeľa biela, čierna vesta, obratný, profesionálny, na úsmev nezabudol. Aj by ho opätovala, keby možno…

 

Zrkadlo a ona, takto sa jej to páči. Dvojica, bez zrkadla nespraví nič, nedokáže to,  nemôže. Rukou si prehrabuje vlasy a potom…  Nadvihne farebné tielko, včera vliezla do postele v tyrkysovom.  A dnes, pred chvíľou sa vyhrabala spod periny.  Hľadí na tvár oproti nej a potom pod tričko.  Pokožka okolo očí akási pokrčená, akoby tam mala papier. Jemný ale zničený.  Dvíha ruky, tielko hádže vedľa seba, ani na posteli sa neudrží. Je na zemi, tesne pri posteli. A nech, nestará sa, rukami sa dotýka poprsia. Prináša jej to radosť, pokožka pevná, prsia dobre stavané, bradavky tmavšie a mierne vystúpené dopredu.

 

Spomína si, včera po večeri vidí jeho oči. Sú lesklé, nejaký pohárik si už dal. No a? Ona tiež, veď boli na spoločenskej udalosti. Páčilo sa jej, prítomnosť  zástupcov médií si užila. Dokonale. A fotenie, stála po jeho boku, ako jedna z nich. Jeho partnerka. Ešte nikdy čosi také nezažila. Možno by to povedala aj mame, ale tá, nemala by pochopenia. Začala by s počtami, vraj by jej mohol byť otcom.

 

A ten dom, jedna izba väčšia ako druhá, taký luxus, páčilo sa jej, cítila sa ako kráľovná. Trochu sa mu plietol jazyk, keď jej v spálni  zaboril hlavu medzi prsníky a pohrával sa s nimi, opakoval: „Toto sú moje ovečky.“ Neriešila, „ovečky“ či „kozičky“, medzi tým veľký rozdiel nevidí. A stretnú sa aj dnes, u neho doma.

 

Tag:

Farby, 6. časť

20.09.2024

Bolesť, to môže to byť len ona. Chcem sa brániť, je to také nepríjemné. Neviem, nedokážem sa pohnúť. Možno nadvihnem ruku a budem vedieť viac, musí sa mi to podariť. Presviedčam samú seba, ale nie a nie. Ležmo poloha, ľavý bok. Oči, tie mi pomôžu, chlácholím sa. Také jednoduché to nebude, viečka mám ťažké, tlačia sa do pôvodnej polohy. No [...]

Farby, 5. časť

05.09.2024

Stabilizujem sa, odvrátim katastrofu, vracať nebudem. Keď chcem dokážem všetko. A teraz, musím si veriť, v tejto situácii určite. Som zvyknutá, život sa so mnou nemaznal ,nikdy som nebola „také“ dieťa. Hm, po týchto slovách mám v hlave prázdnotu, akoby mi čosi chýbalo. Kúsok zo zošita či knihy. Teta Majka. Moletná žena v pásikavom tričku, takto [...]

Farby, 4. časť

26.08.2024

Akési zvuky, určite je to fľaša, tento zvuk sa nedá veľmi pomýliť. Neprejde chvíľa a prstom sa dotýka mojich pier, prechádza po nich z jednej strany na druhú. Uhryznem ho, aby ho to bolelo. Nech vie, keď škodí iným. Zamýšľam sa, nechcem byť dobré dievča, odmietam poslušnosť. Ani ho nepoznám, jeho identita mi nie je známa. Chcem sa oslobodiť, aspoň [...]

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje

28.09.2024 10:20, aktualizované: 11:15

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.