Založ si blog

Lavička

Rifle, tenká bunda, pod ňou krátke tričko. Príliš naľahko, skonštatovala by mama. Nemohla, nedostala príležitosť, dnes mala svoj vlastný program. Vlastne,  je to tak lepšie, zbytočne by ju to dráždilo. A potom, tie konfliktné situácie nie sú nikomu príjemné, ani mne nie. Som dospelý, keď sa rozhodnem, chcem, aby bolo po mojom. Možno príliš tvrdohlavý, mám to po otcovi.

Hm, ale ten vietor, veľmi príjemné to nie je. Bunda toho veľa nezadrží a tričko mi nepomôže. No nič, som chlap, aspoň sa tak tvárim, dnes je to nevyhnutné. Nesmiem zlyhať, niečo také by som si neodpustil. Už sa to začína, telom mi lomcuje nervozita. No teda, a to nemám problémy s trémou. Sú takí, poznám viacerých, asi najhoršie na tom bol spolužiak zo základnej školy. Stáť pred tabuľou bolo pre neho utrpením. Ľutoval som ho, ale jemu to príliš nepomohlo.

Tri hodiny popoludní, to je ten čas, postupne sa to blíži. Hm, akosi mi aj teplo začína byť, všetko okolo mňa sa rýchlo mení. Vlastne, už je tu, vidím ju, tá červená bunda sa nedá prehliadnuť. Beží, tempo pokojné, vyrovnané, presne ako vždy. Musí to vyjsť, hovorím si a vnútorne sa posmeľujem. Veľmi rušno tu nie je, v okolí je niekoľko osamelých jedincov a zopár dvojíc. Každý sa stará o seba, len ja som výnimka. Pozerám po nej, som príliš napätý, možno je to na mne aj vidieť.

Hurá, sadá si, je to presne tá istá lavička. V tieni stromu, asi platan, skúšam svoje znalosti stromov. Teraz je to jedno, mojím objektom je ona. Sedí a zhlboka dýcha, počujem každý jej nádych a výdych. Oddychuje, ale ja nemôžem, musím sa rozhýbať, prílišné otáľanie ma môže stáť veľa.

No nie, práve popred lavičku si to namierila rodinka s dvomi deťmi. Chlapec a dievčatko. Presne toto sa nemalo stať, ako som to mohol dopustiť. Odrazu všetka jej pozornosť patrí deťom, dievčatko sa pri nej dokonca pristaví. Len čo prejdú, vstáva a pokračuje v behu, mňa si ani nevšimne.

Stojím bez pohybu  a pozerám za ňou. Všetky šance som premrhal, dnes  jednoducho nemám svoj deň. A ten vietor, akosi mi začína byť skutočná zima.

Tag:

Slnko

15.04.2024

Je ráno. Slnko už vypeká, akoby nemohlo byť po včerajšom dni unavené. Mohlo, keby to takto fungovalo. Nie, nič z toho, slnečná aktivita sa zvyšuje rýchlym tempom. Moje telo zahaľuje len tenučké tričko. Keby nebolo treba… Úvahy, veď prečo nie, popustiť uzdu fantázii môže byť celkom fajn. Oči privreté, tvár sa mi kúpe v slnečných lúčoch. Hodinky [...]

Pena

27.03.2024

Jedno vrznutie dverí a všetky oči jedným smerom. Dvere, to je ten bod a uprostred nich ja. Sám, tlačiaci sa dovnútra. Možno vietor, poháňa ma, akoby ma už chcel vteperiť za dvere. Neponáhľam sa, nemám dôvod. Som pokojný, vyrovnaný sám so sebou. Aj tie pohľady, milé mi nie sú, znesiem ich však. No kam by sa už pozerali… Moja ruka na kľučke, [...]

Kroky

14.03.2024

Kráčam po schodoch. Moje nohy, sú neskutočne ľahké, akoby som ich ani nemala. Ale mám, sú presne na svojom mieste. Pravá, ľavá, ešte raz sa na ne pozriem a pokračujem v ceste. Nejaké schody za mnou a predo mnou tiež, dvanásť poschodí spraví svoje. Možno som mala použiť výťah, dnes taká bežná záležitosť. Áno, v tejto bytovke sú hneď dva, jeden vedľa [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.