Založ si blog

Kvapky

Hlava. Držím ju vzpriamenú, nevychyľujem ju na žiadnu stranu. Rovno ako svieca, dalo by sa povedať. Cítim sa akosi strnulo, rovnako ako moje telo,. Nehýbem sa, dokonca mám dojem, že by som to ani nedokázala.  V tomto okamihu nie.

 

Vlasy mám rozdelené na dve polovice, presne v strede hlavy. Hovorím tomu cestička, asi najpresnejšie pomenovanie. Žiadne sponky, nič také, len vlasy. Na temeno hlavy mi čosi padá. Voda. Málo jej nie je, práve naopak, leje sa odkiaľsi zhora. Cítim ju ako padá, ako sa ma dotýka, uvedomujem si každý detail. Kvapky, jedna po druhej dopadajú na moju pokožku a potom pokračujú v ceste. Moja tvár. Mokrá je, voda mi steká vo vyformovaných pramienkoch stále nižšie. Z malých kvapiek sú väčšie a potom ešte väčšie. Akoby to bola hra.

 

Možno mi začína byť zima. Cítim pohyb vzduchu, akoby ma chcel rozhýbať. Nedarí sa mu, mnou nepohne, moje telo odmieta čokoľvek. Čaro okamihu, toto ani ja sama neprekonám. Nedokážem to, som bezmocná. Telom mi lomcuje ten pocit, keď nevieš, čo sa stane.

 

Ticho všade okolo mňa, len dažďové kvapky. Padajú, jedna za druhou a dotýkajú sa ma. Nechcem, mala by som pred nimi utiecť. Mala, ale… Bojím sa, som plná strachu, je to pocit, ktorý vypĺňa každý kúsoček môjho tela. Tma, ešte aj tá mi dáva zabrať. Okolo mňa tmavé stromy a ich veľké listy. Prehľad som stratila už dávno, keď som kdesi v okolí počula kroky. Otočila som sa a potom ticho. Žiadne kroky.

 

Zvonenie, silnejúci tón, musím sa dostať do kabelky. Je prevesená cez moje plece, len keby som nebola taká nemotorná. Som a trvá to už hodnú chvíľu, nechcem spraviť niečo, čo mi môže uškodiť. Bojím sa. No konečne, moje prsty, držím v nich vyzváňajúci telefón. A ticho je preč, ulicou sa rozlieha tón môjho zvonenia.

 

„Mami,“ zvolám, keď zbadám jej tvár. Zaplavuje ma šťastie, je ho toľko, že odrazu neviem, čo s ním. Hovorím s ňou, musím. Stav môjho tela sa zlepšuje. Hýbem sa, pomaličky sa dostávam do cieľa, už aby som bola doma. Až potom budem v poriadku.

Tag:

Vôňa

17.05.2024

Vrznutie bránky, potom stisk kľučky a ide sa dovnútra. Ruka ju neposlúcha, akosi nechce spolupracovať. Možno zdanie, stáva sa. Nie, nemýli sa, ani zamknuté nie je. Načo aj, vysoké ľalie, ruže ružové i červené, v rohu záhrady kútik levandule a materinej dúšky. Tá vôňa, akoby sa pretekali, ktorá rastlina sa presadí. Nádhera, to áno, ale… Ukradnúť nie [...]

Spravodlivosť

05.05.2024

„Dobrý deň,“ zdraví srdečne, keď sa zháči. Spomalený krok a hlava pootočená smerom von. Hm, tma, kdesi tam hore žiarivý mesiac a on takto. Vraj deň. Kdeže, deň sa už dávno prehupol do noci, len niektorí to ešte nezbadali. On medzi nimi. Skoro ráno z domu a potom… Práca, dnes dorazil skutočne skoro. Privstal si, aby sa veci hýbali, je vedúci [...]

Slnko

15.04.2024

Je ráno. Slnko už vypeká, akoby nemohlo byť po včerajšom dni unavené. Mohlo, keby to takto fungovalo. Nie, nič z toho, slnečná aktivita sa zvyšuje rýchlym tempom. Moje telo zahaľuje len tenučké tričko. Keby nebolo treba… Úvahy, veď prečo nie, popustiť uzdu fantázii môže byť celkom fajn. Oči privreté, tvár sa mi kúpe v slnečných lúčoch. Hodinky [...]

trump

Trump v newyorskom procese ako svedok obhajoby nevypovedal, súd sa blíži ku koncu

21.05.2024 23:42

Exprezident čelí obžalobe, že sfalšoval tri desiatky finančných dokumentov s cieľom zakryť platbu pornoherečke. Ide o jednu zo štyroch obžalôb.

alkohol, metanolová kauza

Distribútor z metanolovej kauzy je na slobode, odpykal si väčšinu trestu

21.05.2024 23:13

Jiří Vacula v roku 2012 v Česku distribuoval smrtiaci metanol.

Maďarsko Dunaj čln

Po nezvestných po zrážke lodí na Dunaji pátra 95 ľudí s 25 plavidlami

21.05.2024 21:07

Tragická zrážka motorového člna s loďou si v sobotu vyžiadala najmenej dve obete.

SR NRSR 12. schôdza zasadnutie BAX

Upokojiť atmosféru a neeskalovať! Aká je cesta k zmiereniu po atentáte?

21.05.2024 19:00

Zhodne odsudzujeme tých, ktorí cez atentát mobilizujú proti druhému táboru, či tých, ktorí ho ticho schvaľujú. Nájdeme (ďalšie) riešenia? Zapojte sa do pokračovania diskusie!